Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssna på regn

Hur takfönster låter
regnet eka
leka som små gummibåtar
formade droppar
som ivriga rullar
och blir
liksom små små
bäckar

gamla halvruttna
fönster
i en atelje´
lyssnade på
ljuvligt smattrande
rofylld
svepte sjalen den stora
runt
och sjönk in
i målningen
djup ner i
fåtöljen
Hur många timmar
titta på en tavla
och måla
just ingenting
När det regnar





Fri vers av Sommarina VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-09-15 20:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mycket om känslan i din fina dikt, älskar själv regnet o bara ta in ..
2015-10-09

  petter rost
En så avundsvärd stund... droppet på fönsterglaset, den stora sjalen, att se och se långt nerifrån fåtöljen, att sjunka in i tavlan – i det regnet!
2015-09-22

  Bo Himmelsbåge
Varmt Grattis, vännen, till uppmärksamheten av Din fina dikt!
2015-09-21

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2015-09-19

  Anya VIP
Fridfullhet i regnet. Acceptans...så tänker jag när jag läser.
2015-09-17

    ej medlem längre
Livsnjutningar.
2015-09-17

  louisegirl
Målandet och regnet, ger vila i själen
Fint ordat!
2015-09-16

    ej medlem längre
Med poesin målar du den vackraste av bilder på ditt stativ.

2015-09-16

  Ljusletaren
Så härligt du har fångat in denna känsla med ett regn som roar och även letar sig in i goa själen/ kram
2015-09-16

  Bo Himmelsbåge
En härligt meditativ dikt
om varandets vila
i regnets skvalande
över murket trä...
där den inre målningen
är minst lika viktig som den
yttre...
mycket fint...
Sparas!
2015-09-16

  Magdalena Eriksson VIP
det är så allt börjar
stort måleri...
2015-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP