Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto 21-09-15 Lönnblad som vackraste innan det avstår, dör, i famnen på Moder Jord.


HÖSTCOCKTAIL

Korssjö och bränning på viken,
gråkall snålblåst från nordväst
varma vindar från sydväst,
förhöst är ljummen.

Avspänd säv
blåsten sveper över ,
sävblads fladder i vinden
blad bugar sig, böjs då de slits.

Björkar skiftar i gult,
aspens höstskrud, gul mantel,
gul dallring i kvistar,
svävande blads dans i luften

Aspen bär ingen frukt, men
löven strålar intensivt gula
rönnklasarnas skratt är årstidsrött,
kärren färgas av tranbärspsärlor.

Tranflock tutar sin adjö,
tar avsked i skira skyar,
högljudda, frackklädda gäng
skrålkrax på ockra stubbåker.

Gråblåa skyar ilar på himlen,
himlavattenkran öppnas för en stund,
matta knappast hinner dricka
ur den lilla ’syndafloden’.

Morgondis mjukar höstens ramar,
överflödande färgers palett,
från gulguld glöd till djuprött skri, stoppar,
blunda och känn hösten som även doftar!

Solnedgång, synrandens flammande brand.
Nattsol, rymdens underliga vagabond,
månen går också upp, lite spöklikt,
spelar en mystifik höstpjäs.

Höst och höstfärger anlände!

© Heikki Hellman 2015-09-21





Fri vers av Heikki Hellman
Läst 327 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-21 12:19



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Vacker höstbild av skimrande lönnbladets gul/violetta färger!

Härlig höstcocktail att smutta på
i stugvärmen och få återuppleva
höstens färgsprakande scenario
genom Dina ögons målande penseldrag!
Särskilt fastande jag vid:
"Morgondis mjukar höstens ramar,
överflödande färgers palett,
från gulguld glöd till djuprött skri, stoppa, blunda och känn hösten som även doftar"



2015-09-25

  Palett
Här bjuder du på en välsmakande höstcocktail med fin smak !!
2015-09-25

  Minkki VIP
vilken livfull skildring, härlig kolorit :)

2015-09-25

  Palett
Här bjuder du på en härlig höstcocktail, njutbar !
2015-09-25

  Katinka VIP
Fint sätt att se på hösten. Vackert!
2015-09-22

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar naturdikt...tyckte speciellt mycket om "Morgondis mjukar höstens ramar"...det blev en fantastisk tavla...
2015-09-22

    ej medlem längre
Alltid älskat hösten för färgerna, dofterna, krispigheten och växlingen mot rikedomen vad skogarna ger.
Du återger både med ord och vackert foto all denna gränslösa kärlek till årstiden.
2015-09-21

    ej medlem längre
Fint beskriver du höstens intåg över markerna.
2015-09-21

  walborg
Tack för härlig läsning av Dig som inte missar något!!!
2015-09-21

  Amari
Att iaktta årstidernas skiftningar med uppmärksamma klara ögon, ger vackert för själen att ta in.
Du Heikki, är en mästare på det!
2015-09-21

  M M Mannheim VIP
Vackert om den tid som kommer. Ska snart njuta av den vackra höstfärger som ofta visar sig i Finland.
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman