Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mjöldryga är en parasit på sädesslag som kan ge hallucinatoriska effekter.https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Mjöldryga


Giftig skolstart - en drömraga

 

Hade jag helt tappat styrfarten?

jag var försenad till skolstarten

fann ingen ingång på baksidan

fastän jag ej låg på latsidan

studiedag eller allmän strejk?

hittade scheman men de var fejk

så jag gick över till framsidan

där var det rökrast och flamstider

jag tog mig in bland elevskåpen

hittade där moderatvåpet

bland våra vanliga klassisar 

framstod hon klart som en klassiker

när som jag själv for till Afrika

hade hon varit i USA

märkesjeans märkesblus pagefrisyr

allt med en svalt värdig polityr

jag sa jag gillade färgerna

hon sa du kan aldrig äga dem

för du har slarvat bort pengarna

vinet musiken och drängarna

kände mig seg som en blåsuga

var jag förgiftad av mjöldryga?




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 170 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-23 08:00



Bookmark and Share


  Minkki VIP
väl tvinnat från ursprungsordet - gullstjärna och papegojmärke! (gavs i skolan på min tid:)
2015-09-30

  TrollTörnTrappan VIP
Här skapas verkligen en igenkännbar skol-feeling [...åtminstone fram tills "klassiker" där scenen verkar vidgas mot hela ditt liv...] med allt vad försening, ingångar och skåp må innebära.
2015-09-23

  Nanna X
Kolla ingressen om mjöldryga!
Vaknade med ordet på tungan :-)
2015-09-23

  Magdalena Eriksson VIP
Vad är mjöldryga?
Moderat vid skåp
säger "du kan inte äga"
en del människor har annat för sig som tur är!
Texten hittade något särskilt tycker jag där vid skåpen skulle gärna läsa mer om dessa möten. Annars kuliga rim förståss.
2015-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X