Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Tolkienbild (jag namngav mitt gamla hårdrockband Rivendell en gång i tiden)


Väktarna vid Sjön [rimvers]

~¤~

Vi är väktarna vid sjön sedan barnaår,
vid Vattnadal, vid Avalon

Där Eucalyptusträden bor i halstablettspåsen
men egentligen i det Heliga Landet
långt därbortom

Där flickor rider på hästar istället för nutidens järnhästar,
motorcyklar
och lyssnar då på samma menuett
i nutid samma rock
på samma sätt

Vi är väktarna vid sjön sedan barnaår,
vid Vattnadal, vid Avalon

Där de stora vikingaträden bor ute på rullstensåsen
men egentligen i det Heliga Landet
långt därbortom

efter att så långa tider varit tvärtom
är det som är värt något
värt något
och det fina som det skrattats åt
av många
omtyckt
av många
efter att så långa tider varit tvärtom

När Frigg blåser liv i våren
är vi väktarna vid sjön sedan barnaåren,
vid Vattnadal, vid Avalon
vid Narnia, vid Nangijala
Där körsbärsträden bor
men egentligen i det Heliga Landet
långt därbortom

22 & 24 Sep 2015

L Patrik W Johansson

 




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-27 23:08



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Ah, härligt fantasifull och levande text!
Gillar den mycket!
Tack för läsningen!
2015-10-20

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-10-03

  Bibbi VIP
Så fint.
2015-10-03

  ResenärGenomLivet VIP
Minnen från förr med blicken riktad mot framtiden...tyckte om att läsa denna... mycket fint...
2015-10-02

  Yrre VIP
Så fin denna var!
2015-09-29

    Monica Kvist VIP
Det är något speciellt med ditt skrivande som tilltalar mig. Ibland förstår jag - ibland inte....
Men fascineras alltid av flytet, rytmen och innehållet i dina texter.
2015-09-28

    ej medlem längre
Denna vackra text för mig till Shangri-Laa, men får mig även tänka på riddarna vid runda bordet... Arthur och hans Camelot...
2015-09-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP