Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påskfest - en drömraga

 

Nu får du väl faktiskt lova

oss att inte alltid sova

livet är en gudagåva

hela rummet fullt av sängar

man kan knappast runt sig svänga

ut och jobba, tjäna pengar!

 

Så sa mamma liksom pappa

jag beslöt ändå att sjappa

och drog på min svarta kappa

snodde pappas båt i ån

såg det hela som ett lån

gasade och drog ifrån

 

Vaknade ändå i sängen

nu var mamma inte sträng men

ville bada med mig länge

sedan duka till en fika

det var påskfest för de rika

jag fick ansvar för musiken

 

En kvartett med musikanter

skulle underhålla tanter

men musiken var rätt fjantig

tyska folkvisor och Lieder

dängor som sett bättre tider

ingenting som tidsfördriver

 

Jag gav upp och tog en tekopp

vattnet det var nästan stekhett

rosenblad och charmigt lekhopp

men det var fullständigt smaklöst

fast jag hade mamma avlöst

drev jag ur salongen planlöst

 

Jag fick fixa cykelkitet

det var smart och ganska litet

välfyllt smart och knappast slitet

men det fattades en topp

jag bad pappa leta opp

någon lämplig liten propp

 

Pappa hade inte tid

jag fick själv gå uti strid

för att fixa kitets svid

öppna kylen inte gråta

en blå gris från påskens tårta

fick bli lösningen på gåtan

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 211 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-28 08:30



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Talande hur inställningen kring "säng-scenen" har förändrat sig när du återvänder dit. Precis som i livet uppvisar personer ganska "motsatta" känslor o motiv från ena gången till andra... eller så är det en själv som hunnit skifta sina förväntningar?! (Jag skulle gärna varit publik till de tyska liederna just nu.)
2015-09-29

    Lars Gullberg


här rör det vida omkring, flyger och far, inte en lugn stund. Man får hämta andan när man läser det går i ett herrans tempo..

Ditt språk känns igen man kan nästan höra din röst i läsningen

Nannistiskt och drömskt

Applåder
2015-09-28

  Magdalena Eriksson VIP
fantasin flödar
lagar något kanske en cykel med en liten gris inte illa?

2015-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X