Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto ur mitt arkiv. Springbrunn i trädgård, ängel och köldgubbe med sin cylinderhatt.


MOT SENHÖST

Virvelvind bakom min bil
det föds höstlövs dans,
nedfallna löv på marken,
höstfärgers löv
jag kör längs lövspaljén!

Jag står på toppen av kullen,
byig vind sliter i lövskog,
kronor fäller gula,
förgångna sommarens löv,
nu inte mera än minnenas löv!

Gula björklöv blir nertrampade,
skrynkliga lönnblad
knakar under mina steg,
några ligger på biltak
innan vindpust fångar dem med sig,

Asp ger inte med sig.
Aspens gula löv glöder,
gullöv ännu i kronor vinkar
i höstdagens kyliga blåst, spelar harpa,
blunda, du hör deras späda kling!

Vid källan sitter ängel med
köldgubbe med sin cylinderhatt.
Nattfrost välte sommarblommor omkull,
inga fåglar mera att dricka och bada.
Snart börjar vila, vinterdvala!

© Heikki Hellman 2015-09-28




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 440 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-09-28 19:05



Bookmark and Share


    sajo
Den här texten fastnar i mig. Du har fångat hösten precis som den är. Applåder och fint foto.
2015-10-13

  Palett
En riktig höstbild målar du här !
2015-10-04

  ResenärGenomLivet VIP
Även hösten har mycket att njuta av...härlig läsning...
2015-10-02

    ej medlem längre
Vackert om vackraste årstiden
jag känner dofterna och kristallerna i luften
2015-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman