Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poemet skrevs huvudsakligen år 1995 - för den sällsynta diktsamlingen: Tidens Hav.


INOM MIDNATTEN´S APOSTROFER

 

~ Mänsklighetens minnen kryllade av MidnattsLegender.

Legender som uppstått vid legenders natt.

 

Genom suddiga raster...

framanades mytologisk magi

 

MidsommarSången sjöng Tidens brillians:

 

Det var Kärleken.

 

Stjärnfall kring röda, rostfria måne

 

I mina sagor skrevs små midsommarfragment.

Som solen åter belyste sanningen,

återvände jag till mitt läger

rös som en ros.

 

Min gud var mina sånger,

jag skrivit och avgudat.

Strofer, apostofer -

i varje kapitel, genom varje dag.

 

Dagen kom till mötes, så som våra svar.

Vi hörde en ensam klagan vid berget,

såsom snäckskal besmyckat stranden

där jag sommartid levat ~

 

 

___________________________________________

Not:

 

Under natten inföll vår omtalade, sällsynta kombination

Supermåne & Blodsmåne

 

Mitt i märkvärdigheten av stjärnfallen,

hälsar minnet kring vännen Tommy.

 

Idag 20 år sedan, reste han ur tiden

-  enligt vår mänskliga kalender.

 

Under månförmörkelsen´s initialskede

förkunnade sanningen:

 

- Tommy R.  somnade även in under dygnets

tidiga gryning. 28 september.

Och den bekväma vidskepelsen underhåller hälsningen.

 

- Musikens poesi förblir odödlig.

 




Fri vers av Jimmy B Bergquist
Läst 472 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-09-28 23:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-09-30

    ej medlem längre
Orden träffar tankarna och föder många känslor att läsa.
2015-09-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert och tidlös text med mystik att fundera över.
2015-09-29

  DominiQueen
Jag älskar Din essens och Dina tankar och skönsjungande visa och växelvis tidslösa ord
Jimmy det känns så... Hemma.
Som en närvaro av något högre som förenar.
Poesi - och även Kärlek - är som Du så sabt avrundar med just odödlig..
Blessed be
DominiQue
2015-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Jimmy B Bergquist
Jimmy B Bergquist