Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLT LYSER I AFTONRODNAD


Dagen
när solen givmilt strålat över staden
närmar sig stunden
då allt lyser i aftonrodnad

Molnen
som seglar under himlakupan, färgas
staden målas i varma färgtoner
likt eldar speglar fönsterglasen

Vattenytan
som vanligen ligger krusad
vilar nu helt stilla
färgad av den sjunkande solen

Solskivan
dalar bakom hustaken
och skymningsljuset tar vid
inför höstnattens mörknande timmar


© Palett




Fri vers av Palett
Läst 988 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-10-01 17:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint skriftat!
2015-10-21

  Hanna Mari Wallin
välformulerad och vackert använda metaforer

tycker om!
2015-10-18

  StinaJ VIP
Du målar med orden en fantastisk tavla.
2015-10-04

  Lindha W Gustavsson
En målande dikt som var väldigt fin!
2015-10-02

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar skildring till en fantastisk bild...så vackert...
2015-10-02

  Maria T
Skönt att få sätta sig på en färskinsfäll framför brasan
2015-10-01

  Sommarina VIP
Så vackert.
2015-10-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja samma sak här
som eld i himlens
atmosfär, grann
vi alla den fann
otroligt vacker
och t o m sann!
Så skönt diktat!
**************
2015-10-01

    ej medlem längre
Sköna ord.
2015-10-01

  Federico Romano
Det är några som skriver under månen ikväll..
2015-10-01

  ULJO
Vacert i ord och bild
2015-10-01

  Kattfot
Målande, vackert och stämningsfullt.
Fotot förmedlar även stämningen i dikten. Vackert!
2015-10-01

  Linda CH VIP
Vackert och stämningsfullt!
2015-10-01

  Marita Ohlquist VIP
Ser bilder för min inre syn!
Bra förmedlat.
2015-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett