Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson copyright ( C )


Sett ur en betraktares ögon

Hög klar luft, brinnande vackra
färger i träden, blad som
virvlar i luften innan de stilla
lägger sig tillrätta på marken

Mina steg styr som så ofta
tidigare mot min oas som
är en av våra vackra parker

Jag stannar upp vid en
blommande rosenrabatt
där jag ser LIVET – först
en ännu inte utslagen ros,
en liten knopp som då utgör
livets början i mina tankar

En annan ros som börjat
veckla ut sig och strävar
upp mot solen blir barn
o ungdomsåren - och de
rosor som vecklat ut sig
helt är livet i sin blomstring
kraftfulla och med en röd
färgprakt som inger styrka

Jag blickar mot sidan och
ser rosor som falnat och
med ens påminns jag om
livets höst och slut….

Jag vandrar vidare runt
i mitt paradis med mina
tankar om det jag nyss
beskådat - analyserar
min symbolik under den
varma höstpromenaden
och inser att livet inte är
något att ta för givet....






Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 213 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-02 15:16



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Så vackert om livet i en uppvaknande ros.
2015-10-19

  Ljusletaren
Wow vilken underbar bild!
Höstsött ordat/kram
2015-10-05

  Lars Hedlin
Jätte fint :) kram
2015-10-04

  soligajag_1 VIP
Så fantastiskt vackert beskrivet om
detta Liv, blomman som blommar på olika plan. Det har du verkligen lyckats med
så att mitt inre blomstrar och skiner!!
2015-10-03

  Palett
Underbar symbolik rosen -- människan.
En vacker promenad har du !!
2015-10-02

  ResenärGenomLivet VIP
Vilken fin och givande promenad...
2015-10-02

    ej medlem längre
En så vacker betraktelse!
2015-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson