Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Biblioteket

De blåa jeansen som skriker 70+
Den instoppade gråa collegetröjan och sjömansmössan

Nålen du har på jackan och hästsvansen av trött
trött grått långt hår.

Jag läser trötthet och egenhet.

Men bakom de runda glasögonen finns ivriga ögon
Under Jeansen ben som snabbt tar sig mellan bokhyllornas rader.

För en sekund såg du ut som du säker gjort för fyrtio år sedan
Det fanns en iver att utforska
Du blev en annan i mina ögon, stark och modig
En förebild

De blåa jeansen som skriker 70+
Den instoppade gråa collegetröjan och sjömansmössan
Det är så din ivriga utforskarglädje projekterats i vår värld.

Men jag tror du just krossade min allmänna linser





Fri vers av Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)
Läst 157 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-02 15:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Underbart att det finns människor som FÖRBLIR nyfikna!
2015-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)
Isak Tegmark (Den revolutionära kosmetiken)