Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psykiatrisk slutenavdelning..


Tårarnas korridorer

Mins du min vän hur vi gick bärsärargång inne på slutna psykiatriska mottagningen. Hur vi blev fastspända Och neddrogade. Minns du våra tårar allt vårt hat mot vårdare som kränkte oss tills vi inte längre trodde på oss själva. Alla år vi fått fightas för att höra till samhället på utsidan. Hoten om att ta våra älskade barn ifrån oss fastän vi lämnat dem hos fäder som hatade vår sjukdom och vi som var drabbade av den.
Vi slogs mot väderkvarnar. Vi slogs mot vanmakt och hysteri. Vi slogs mot livet. Mot överläkare och lagen om psykiatrisk tvångsvård. Vi vandrade i korridorer med tårar på våra kinder.
Vi skrek ut vårt lidande och fick mera piller.
Piller som gjorde oss trötta, beroende och ökade vår vikt. Vi har nu 100 mil emellan oss. Du bor kvar i den stad som jag lämnade i hat. Vårat telefonsamtal 03.00 mitt i natten. Din mjuka röst på andra sidan. Vi finns med fortfarande. Vi lever och erövrar vårt liv varje dag. Vi är de där dockorna med blytunga i botten. De slog ner oss gång på gång. Men vi kom upp igen.

Jag vet inga som velat leva så mycket som oss..




Fri vers av själensfrihet
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-06 04:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen stark och intensiv!
2015-10-07

    AgnesKenshin
verkligen en text att läsa och begrunda!
2015-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text att läsa och begrunda!
2015-10-06
  > Nästa text
< Föregående

själensfrihet
själensfrihet