Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min extra dotter som jag tog med hem från tåget.


Det är inte ok att aga sina barn- En sann historia

När jag hör ditt skratt, ditt ljublande porlande skratt
känner jag hur ljuset lyser upp innuti dig.
Åhh, vännen jag vet att du har det så svårt.
Att vissa dagar är tyngre än vad din själ för dagen mäktar med.
Men dagar när du berättar hur stollt du är för att du stod upp i klassrummet.
När du sa ifrån till pappan som tycker det är okey att aga sina barn, då växer du.
I den svåraste av processen som det innebär att växa som människa, där är du med.
Genom min erfarenhet och kunskap hur det är att gå i trauma terapi hjälper jag dig.
Tillsammans tar vi varje fiht.
Alla flachbaks av hur du blev bortförd till ett annat land och tvångsgift.
För att sex år senare hamna på samma tåg som mig.
Du grät.
Jag fick en känsla av att det var på liv och död.
Så jag bad dig följa med mig, en främling hem.
Medan vi åt middag kom din historia.
Jag bestämde mig för att du skulle få stanna, -du hade inte heller någon annanstans att ta vägen i din flykt.
Du blev kvar och vi slog mot myndigheter som hellre ville blunda
än att hjälpa en 18 årig halvsvensk tjej.
Du lever ett bra liv i dag.
Jag vet med mitt förnuft och min känsla att du inte bara flyttade in i min bostad . Du flyttade in i mitt hjärta också.
Jag älskar dig, i dag är du min tredje dotter.




Fri vers av själensfrihet
Läst 361 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-21 20:05



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Jag blir verkligen berörd av det här! Vilken historia, vilken grej. Och du förmedlar det så jag blir alldeles spak inuti. . Kommentaren från Larz är dock svår att respektera. Den har ju dessutom inte ett dugg med din text eller textkritik att göra.
2016-09-24

  Larz Gustafsson VIP
Det är överuvudtaget inte OK att uppfostra sina barn. Låt dem löpa vind för våg och framför allt - låt dem härska som små diktatorer.
Det är feministernas recept.
Självklart är jag motståndare till misshandel, men jag är även motståndare till agaparagrafen som kom 1979.
2016-09-21
  > Nästa text
< Föregående

själensfrihet
själensfrihet