Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå blommor - en drömraga

 

Min väninna kom lagom till frukosten

fast vi hade just ätit upp mjukosten

all vår yoghurt var slut brödet uppätet

där låg ägget så ensamt i kylskåpet

 

Först så trodde jag faktiskt hon var gravid

hon gick runt i en halvpösig sammetssvid

som hon spelade någon slags ascool roll

men den magen var bara en basketboll

 

Det var vardag och jag hade fullt bestyr

men hon ville prompt visa sin finfrisyr

ut ur gråhåret reste sig en slags stör

vackra blåblommor flätade som sig bör

 

Det var tårtpapper ängsull och slickepott

en förunderligt konstnärlig hårkompott

jag beundrade medan jag klädde på

mina ungar som skulle till dagis gå

 

Det blev bråttom med sockor och blöjorna

ja familjmorgnar är ju smått löjliga

lilla flickan som stod där och somnade

medan fötterna svällde och domnade

 

När som vanligt ordentligt försinkade

vi for bort stod väninnan och vinkade

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-08 08:31



Bookmark and Share


  i af apa
en sån störig frisyr
vore inte dumt & ha...!

härligt skriven! : )
2015-10-14

  Gunwale VIP
Ingen dålig frisyr
saknar blott kristyr
Luras med boll kallas fint
Stackars flickbenet som blev trint!
2015-10-09

  Ingela Svenson VIP
En tjusig väninna mitt i vardags livet, så man längtar efter flärd!
2015-10-08

  Magdalena Eriksson VIP
å jag gillar vargdagens under
det mesta är ju sånt som blöjor och frisyrer och barn och man ska någonstans en viss tid.
2015-10-08

    Lars Gullberg



Här i lite lugnare tempo
med små hopvikta ögonblickbilder

Den andas
och känns trygg i raderna

en god dröm som antagligen drömts liggandes stilla

Lasse
2015-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X