Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hu... Läs gärna även Svartaste drömmen I och II


Svartaste drömmen III - en drömraga

 

Körde bilen ner till byn

för en hygglig översyn

hem fick jag på cykel fly

 

Lillan var då vaket glad

ställde tomtar på en rad

för att spela tre i rad

 

Släkten skulle komma sen

det var visst en annan gren

men en gren med starka ben

 

Tomtetös med isblå mask

lade masken i en ask

lillan skulle äta strax

 

När jag åter kom med frukten

kände jag den varma fukten

som i Afrika på lukten

 

Lillan var nu helt förvandlad

till en svart flicka med pannband

jag blev paff men ej förbannad

 

Flickan hette lilla Aya

hon stod stilla som en kaja

lät de andra barnen laja

 

Log så stilla vid sin dörrpost

ville inte ha nån färdkost

inte ens ett litet päron

 

Hon stod stilla i en timma

såg de andra barnen springa

flickan såg nu ut att svimma

 

Jag fick bära lilla katten

hon var len och svart som natten

men fick knappast i sig vatten

 

Armen gick ju nästan sönder

när jag tog i den med händer

skulle barnet helt gå under?

 

Hon var liten nu, och kall

men hon log i alla fall

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 193 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-11 08:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X