Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson Copyright ( C )


Storstadspuls

Berlin i höstsol, storstadspuls
deluxe – myller av människor
som möts för ett ögonblick
och aldrig mer

Sevärdheter att beskåda
kända över hela världen
som Brandenburger Tor
stadens symbol sedan
mycket länge – passerad
av många både kända och
okända

Check Point Charlie
passagen mellan öst och
väst mellan 1961 – 1989
kalla kriget och andra
världskrigets fasor som
aldrig får glömmas

Vackra statyer, och andra
byggnader är ögongodis
liksom en turistbåt som
sakta glider fram under
flodens broar och ger
turisterna mer kunskap
som omväxling till
minnen som framkallar
oerhörd stor fasa

Där i allt myller och massor
med nya intryck fanns jag
några dagar i oktober – med
minnen för livet…..




Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-10-19 13:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tack för att du delar med dig så fint :)
2015-10-20

  soligajag_1 VIP
Vilken trevlig resa du haft.
Har inte varit i Berlin.
Du har skrivit en så fin skildring av staden, stayer, ögongodis och annat vackert ni har
funnit som ni har ett minne i era hjärtan.

Fin berättelse.
2015-10-19

  M M Mannheim VIP
Har aldrig varit i Berlin, men med din informativa fina dikt om staden så har jag nu varit där.
2015-10-19

    ej medlem längre
Fint skrivet om denna trevliga resa!
2015-10-19

  Ljusletaren
Tack för att du delar med dig av detta fina/ kram
2015-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson