Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gränslös kärlek


mixad

Hon var där och blandade ihop
på discogolvet är alla lika
Han var en Travolta
som en gud
i sidenväst och blanka skor
Han såg henne och hade
aldrig sett något vackrare
Greta Garbo
Grace Kelly
ja ni vet
ännu vackrare är du'
precis vad hon ville höra
i sitt öra
och Kärleken
tog tag i dem
Trots att hennes mamma sagt
akta dig för mörka män
med mörkbruna ögon
och mustasch
krockade och mixade
kött och blod
tre barn kom ut
vackra som sammetsdun
Lyckan kommer lyckan går
lyckan ner i kistan svår
alla grät för tidig död
och kriget pågår ännu
trots att kärleken
är störst av allt
Hopplöst sa Greta Garbo kallt





Fri vers av Sommarina VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-10-20 20:43



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vackert beskriven livsdans, beklagar dess sorgliga slut, fast dansen är inte slut för kvinnan än!
2015-11-04

  Magdalena Eriksson VIP
Starka svepande linjer som håller ihop ett liv fult av dramatik!
2015-10-27

  i af apa
mycket fart
i få rader

skickligt gjort!
& jag ser dem framför mig...
2015-10-25

  ULJO
En mycket bra text med humor och värme
2015-10-23

    ej medlem längre
En härlig blandning av känslor
värme, liv, kärlek och rörelse
2015-10-22

  Ljusletaren
Vacker bild och en text som bara är gripande bra / kram
2015-10-22

    ej medlem längre
Expansivt kring en dans. Livets dans. Bra!
2015-10-21

    ej medlem längre
Vilken härligt mixad dikt. Full av humor och värme.
2015-10-21

  Bo Himmelsbåge
Vackert foto om den gränslösa Kärleken...!

Det börjar med kärlek
o ljuv musik
o slutar med kistor
o bleka lik
Så akta Dig för
mörka män
som gärna mixar
snabbt
men sen
Blir det ofta ett
trettioårigt krig
på Din strand
Hopplöst...!
sa Greta Garbo
kallt
när hon grävde
i lösan sand
o svalt

Mycket fin o tänkvärd dikt!

2015-10-21

  Anya VIP
Här berättar du ett helt liv på några få rader. Paret som blir förälskade trots olikheter och mammas varning. Barnen som kommer och så döden. Tycker om hur du beskriver "hon" i texten...
Greta Garbo
Grace Kelly
ja ni vet
ännu vackrare är du

Mycket bra gestaltning.
2015-10-21

  Lars Hedlin
Starkt förmedlat i en mix av olika känslor!
2015-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP