Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyktljus

Stilla faller lågan
vid skuggornas scen
stundens ljuslykta
ett flyende sken
en vördnad till själar
som lämnat en gång
allhelgonafridens nu
och fåglars sång

Frostruset ljus
från lyktan av snö
rullade bollar
vid spegelblank sjö
hymnen vid skymning
en önskan om frid
stillhetens möte
vid midvinterns tid

Vägen genom staden
på grusgången av sten
tända är lyktorna
ett fladdrande sken
en låga för kärleken
ledstjärnan i natten
stegen mot hemfriden
långt bortom skratten

En vördnad för evigheten
är ljuslyktans glans
mot vita kalkstensväggar
ses skuggornas dans
mystiken under himmelen
där själarna finns
ett historiens vingslag
som forntiden minns

Tårar som rinner
längs ljus av stearin
de vita särkarnas gång
en luciabrud så fin
klingande klockspel
i svårmodets land
en bön till himmelen
för ensamhetens hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 733 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-10-24 19:32



Bookmark and Share


  anits VIP
Så finstämt skrivet om ljusets välgörande låga!
2015-11-12

  Lars Hedlin
Varmt omsluten av evigheten :)
2015-10-27

  Ljusletaren
Ömt och fint ordat om själar som lever i evigheter/ kram
2015-10-27

  Chawa VIP
Fint diktat om det lilla ljusets välgörande och mening för mänskligheten!
2015-10-26

    Dan Myrbeck
Finstämt och värdigt
skaldat
2015-10-26

    ej medlem längre
"En vördnad för evigheten"
Liksom dina ord.
2015-10-26

  Bo Himmelsbåge
Stämningsfull hymn
i Allhelgonatid
ger värme o hopp
för Själarnas frid...
2015-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Känner värme i själ och hjärta när jag läser din fina text!
2015-10-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljus och vacker dikt om vad människan behöver i mörkrets tid!
2015-10-25

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
om det ljus vi så
väl behöver för
eftertanke och ro.
Mästerligt framfört.
2015-10-24

  Magdalena Eriksson VIP
Mörkret har sina ljusa stunder.
många bilder väver sin sång i texten.
2015-10-24

    ej medlem längre
Ljuvligt vackert skrivet om ljusets betydelse. Du briljerar som vanligt med din sköna poesi.
2015-10-24

    ej medlem längre
Vi tänder ljus för våra hädangångna och umgås med själarna. Snart är det allhelgona å vi kurar inne i väntan, på kyrkogårdsvandringen!
2015-10-24

  Blomma-Stjärna VIP
Din dikt påminner oss; förbanna inte mörkret - tänd ett ljus!
Vacker, innerlig, vinter dikt -
2015-10-24

  Fem hjärtan VIP
Varmt, vackert och mycket stämning i din fina dikt!
2015-10-24

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint och stämningsfullt...ljuset behövs i mörkret...
2015-10-24

    ej medlem längre
Ditt lyktljus värmer oss alla och inger hopp och tröst.
2015-10-24

  Maria Sundelin VIP
Väldigt stämningsfull
Kramar
2015-10-24

  Hanna Mari Wallin
så innerligt varmt och vackert skrivet!
2015-10-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO