Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto. Ett höstblad


BLAD

Fallande blad — klingar ej
glödande gula, illröda,
singlande blad — på rymdfärd
skiftar i alla sina gula, röda färger

Gångna mångskiftande glädjer,
sommarens alla essenser
faller i skjuts av vindkyssta blad,
med minnens blad!

Träden har fällt blad,
det har blivit höst,
vemods tårar fuktar mina kinder,
tårar talar om mitt hjärtas sanning!

O nej! Är det sant, hann den komma
mitt livs höst?
Mitt innersta vill skrika ut
sin ensamhet, inte ännu……..

kom endast kvällen, utmattning,
uttmattad får vila,
får glömma,
får slumra i naturens sköte.

Efter mörker kommer ljusgröna blad
nyfödda, vaknar till sans! Har uppgifter!
Kanske är jag ej på slutrakan?
Älskar underbart liv till vansinne?

© Heikki Hellman 2015-10-27




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 311 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-10-27 13:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Livets cirkel, som både är vemodig och hoppfull...
2015-10-31

    maija tuori

så sanna höstkänslor om hösten ,men samtidigt hopp om nya våren .tack!
2015-10-30

  Maud Louise
Mycket vackert, hösten som skapar känslor o tankar
2015-10-28

  Ingrid Trolle
Fin höststämning med
mörker och vissna blad
som döljer de gröna
knoppar som ännu sover.
Sista raden är underbar!

2015-10-27

    ej medlem längre
Höst är vila, höst är tillbakablick,
höst är alla minnen från sommar som gick.
Bladen är grönskan, inkapslad i vilan
2015-10-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om höst i natur och liv. Vila i väntan på vårens kraft och grönska.
2015-10-27

    sajo
Hösten är en tid då inte alla måsten finns. Hösten en tid för stillhet. Din text gillar jag det är så det är man får tänka efter då man läser din text. Bra skrivet.
2015-10-27

  Amari
Kanske måste vi likt naturen vila nu ett tag, så vi orkar med när naturen åter vaknar till liv, och det börjar spritta till i både den och våra ben.
2015-10-27

  Marita Ohlquist VIP
Ser hösten som en viloperiod i väntan på vårens pånyttfödelse.
Så tänker jag.
2015-10-27

  walborg
Naturens växlingar är en ständig källa till lust och energi som gläder oss och ger trösterika tankar.
2015-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman