Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskerad - en drömraga

 

Hela klassen skulle gympa 

klockan åtta torsdag kväll

jag blev fast med son och stumpa

fast jag ville vara snäll

söka barnen nya jackor

vill de ej le och tacka

sonen sa: jag tar en klänning

jag blev kvar med efterstädning

jag var så gravid och seg och

hela golvet fullt av lego

pappa lyfte mig som docka 

sidsömmarna var så tjocka

 

Nästa kväll: teaterkursen

i lokal på Folkets hus

jag fick åter skaparlusten

hörsalen gav bifallssus

första halvan av lektionen

glada improvisationer

Glenn och Sven stod hand i hand

skära sockar på sin hand

gröna vantar på sin fot

alla log och tog emot

mitt i rummet syntes snurra

cirkusens prinsessa, hurra!

själv låg jag liksom en katt

i ett hörn på en madrass

då började glöden falna

alla sjappa, leken svalna

så jag slängde nycklarna

och röt: hit med gycklarna!

men en dam från biblioteket

hejdade mig ifrån köket

sa att det var dubbelbokning

jag blev inte mera klok men

hennes glasögon var coola

röda som ett skämt och stora

 

Sedan kom en gråklädd herre

en kultursnobb av de värre

sade: slut på lekförsöket

om ni inte slutar röka

är det faktiskt slut på spelet

jag blev kränkt, men vems var felet?

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 200 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-01 09:15



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
När man försöker hålla ihop allting men känner panik när allting bara svämmar över åt olika håll.Utom kontroll...Bra beskrivning av detta tillstånd. Om jag nu inte missuppfattat
2015-11-01

  erkki
Glättigt och lekfullt. Lite typ atmosfären från skoldanser från förr.
2015-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X