Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto (c) Minkki Huldén


Inte var det så jag tänkte mig livet

 

 

inte var det

jag tänkte mig livet,

i ungdomens dar



då såg jag framåt

med ängslan, förväntan,



nu ser jag bakåt



inte kunde jag

tänka mig att det svåra

skulle ge glädje,



erfarenheten,

den dyrköpta, den i hast

eller med seghet

förvärvade

komma andra till gagn



att ett levt liv

är ett kapital

som förräntar sig bara

om det ges ut

 

 

 

2015-11-01   13:40



 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 783 gånger och applåderad av 32 personer
Utvald text
Publicerad 2016-02-03 11:00



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
så fint sammanlänkade meningar, avskalat, med så mycket livsvisdom att vila i!
2016-02-17

  döden.kuken.livet.1987.4ver
tyvärr inte en dikt i min smak. jag skulle försöka arbeta mer med kontraster, det blir lätt lite hyberbolt och liiiite för nostalgiskt. good luck!
2016-02-15

  foxy53
Den texten gillade jag mycket!
2016-02-15

  Anoo Niskanen VIP
Mycket bra skrivet.
2016-02-04

  AgnesP
Åh så fin.
2016-02-03

  walborg
Livserfarenhet återgivet i dessa ord på ett oförglömligt sätt
2016-02-03

  Stefan Albrektsson
Javisst är det så... Sistastrofen är så fylld av vishet att dess atomvikt är omätbar!!!
2016-02-03

  Bossepoet från Österbotten
livets spegel
blir mera klarsynt
med åldern
2016-02-03

  Ljusletaren
Sant och bra ordat/ kram
2016-02-03

  Kozo
Det där med tiden och livet och viljan att dela.
Vilken filosof var det som sa: Man lever livet framåt men förstår det bakåt...Kirkegaard, så var det.
2016-02-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlade tankar och känslor om det som varit och det som är!
2016-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP