Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar LXI: örhänge

 

storasyster och jag gav upp kampen och lät lillan vara hemma från skolan. hon var snuvig och sur. jag lovade ringa hennes lärare. vi sprang i rekordfart för att hinna med tåget österut. syrran sprang före. hon hade månadskort, inte jag. jag började knappa på biljettautomaten men ändrade mig när jag hörde visslingen. tåget var redan i rörelse, men dörren fortfarande öppen när jag svingade mig upp och tog mig in i kupén. konduktören var en snygging i trettioårsåldern. brunt krull och bockskägg. gör inte om det där, sa han, log och konstaterade att jag bara hade ett örhänge. det var vackert, en kaskad i silver och turkos. 




Prosa av Nanna X
Läst 222 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-11-06 08:20



Bookmark and Share


  erkki
Stress och kris i drömmar är väl det vanligaste. Om man förlorar ett örhänge i drömmen är det väl skönt att vakna? Trevlig text.
2015-11-06

    Lars Gullberg


Ja ler så av denna vackra

Kram till dej från mej
2015-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X