Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tomte nr 1


Tomte Guld

 



Tomte gjord av guld,

giv oss ingen skuld!!


Glimrande konstant,

gör allt sällsynt sant!


Längtan guldplätterad

lär bli pannkaks'verad...?


Fruktans svarta mask

vaktar solig ask.


Gömmer skuggor dig?

insprängd här i mig!


Ur ett djupt akvarium

spelas Procol Harum...


Mystisk i kvadrat

kräver fler karat !?!?!? x 4


Skarp diagonal

delar pris - fritt val?!


Livets fasta värde

rasar brant med släde...


Häst och ren bytts bort

mot vår Ford Escort.


Berg i brist på bräns(le)

kom ej över ens [nä! överens?]


Gruvdrift på reservhjul

redo för konserv-jul??


Gräv upp dina sandslott!!

innan allt blitt rödblått...


Guld är rent som guld,

känner ingen skuld.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-08 01:35



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Procol Harum sjunger om vilka krafter som möjligen lägger beslag på både guld och mänsklighet:
https://www.youtube.com/watch?v=23mrLJQRCQ8

2015-11-09

  Nanna X
Reservhjul/konservjul var ett guldrim!
2015-11-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP