Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passa prinsar - en drömraga

 

Förste prinsen var så klok

han fick läsa i en bok

andre prinsen mera modig

ljus och lugn och tappert frodig

båda var dock lite rädda

jag fick pyssla om och bädda

 

Lekte de med pinnarna

ljusa pinnar minnena

utav platser och personer

mörka pinnar var kanoner

de fick hamna i komposten

för att undandriva rosten

 

Själv var jag nåt slag av drottning

sysslade väl mest med småting

skrev en promemoria

kloster med historia

min kollega tog fram plasten

för att visa efter rasten

gubbarna var coola, glada

kanske att dom ville bada?

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-08 07:38



Bookmark and Share


  stenhur VIP
antar att kanonerna kunde användas sedan till exempel till att skjuta salut vid ett prinsbröllop vilket borde glädja en drottning
2015-11-08

  erkki
Den här kan jag följa. Nästan hela vägen. Om man ändrar några få ord kan det nog bli ett synopsis till en novell: Tappert>väldigt; Lekte så med pinnarna. Blev gevär i gamla minnena ... fast problemet ju var rosten. småting>småtting. Fast vid kollegan och plasten ändras perspektivet så att jag inte får till det.
Kul i alla händelser!
2015-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X