Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill inte blunda längre


Igårkväll sa han
Att han gillar mig 

Sådär på riktigt, rakt ut 

Jag blev överväldigad,
fick inte ur mig någonting
Gosade bara in mig i hans famn
och han pussade mig i pannan

Sa att jag är en fin tjej

Och om han visste att ingen har sagt så till mig förut, 
inte på det sättet,
så skulle han nog förstå

Nu säger han sig visserligen förstå ändå, 
och han är fin på det viset 

Han väntar på mig, 
för att jag är värd det

Och ibland är allting så fruktansvärt enkelt, 
det som annars alltid har varit så svårt 

Och vi kramades länge i hallen, 
ville somna ståendes där
Hans puss i min panna
Jag kan vänja mig vid den

Kunde inte somna på flera timmar,
men jag var redan i drömmarnas land 

Kände tacksamhet,
sådär på riktigt 
Tacksamhet,
som ett tal under helgens diplomeringsceremoni uppmanade oss till 

Diplomering i stadshuset, 
och en kille som säger att han gillar mig
sådär på riktigt, rakt ut,
på en och samma helg 

Kanske har jag sovit
och bara drömt alltihop

Eller så är det kanske min tur nu

Min tur nu
för att jag är värd det. 




Fri vers av Ericafika
Läst 294 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-11-09 13:02



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag älskar sekvensen
"kunde somna ståendes där / Hans puss i min panna"
den är så innerlig och sann, vare sig läsaren är femton, femtio eller nittiofem tror jag det är lätt att känna igen magin när man hittar någon som "är fin på det viset". Mycket annat fint också i texten, klart bokmärke!
2015-11-10

  Per Drysén
Känslan av underbar glädje och trygghet speglas i dina väl valda ord. Beskrivningen utstrålar en stark känsla av kärlek, tillit och lycka som du är så värd.
2015-11-09

  Marita Ohlquist VIP
"Han väntar på mig,
för att jag är värd det"

Det är kärlek, det.
2015-11-09

  Amari
Värd det är du;
hoppas nu turen står på din sida,
så att det är din tur nu!
2015-11-09

  Valter Örn VIP
Dikten uttrycker en tacksamhet anspråkslöshet och en fråga om jag är värd att älska. Alla är värda att få älska och bli älskade.
2015-11-09

  prinscess VIP
vackert om kärlek
2015-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ericafika
Ericafika