Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släktkalas I - en drömraga

 

Syrran körde röda bilen

skjutsade mig alla milen

vi for fram som snabba pilen

 

Fast jag ville hellre köra

det lät hon mig inte göra

trodde jag skulle förstöra

 

Jag hann inte byta kläder

de var grå, av konstgjort läder

som en regnrock i fel väder

 

Vi kom fram till barndomshemmet

där var glättigt folk och klämmigt

mamma sa: byt om till klänning!

 

Faster ville sälja kakor

jag fick tretti spänn tillbaka

på den hundring jag försakat

 

Då kom lille fräcke knatten

ville växla femtilappen

fast jag såg den var förfalskad

 

Lillan fick så ont i magen

låg på mattan hela dagen

jag fick lugna andetagen

 

Sedan diska och plantera

kryssbollar i kärl av lera

dela folköl, diskutera 

 

Mötte så en dam från Kina

med små döttrar av porslina

barnen hette Lin och Lina

 

De var nån slags släkt till släkten

men nu var det slut på festen

jag for hem igen med resten

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 300 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-12 08:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X