Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Auctumnus Aequinoctium I-V [la quintessens]

~*~


I. Ferdinand [rimvers]

De andra katterna var svarta
men du är en liten trollkatt
gråsvart
som ett nystan
som liksom ett troll
förvandlar sig och rullar fram

i Urbergsgråstensfärg

Ferdinand som luktar på blommorna under träden
inte eken men viden
i trädgården
Valle för att vi bor på byvallen
invid rullstensåsen
där vikingar under alla tider
i kattreviret
haft katt
eller katter har haft dem
uti sina hem

 


II. Individens Kampsång [skillingtryck]

Rygg mot rygg
genom världen
rygg mot rygg
leva sitt liv

det är inte alltid lustigt på färden
men tryggt om det skulle bli krig

men när man är tre
kan man inte alltid stå rygg mot rygg
utan någon måste vända sig om för att se
och inte alltid stå rygg mot rygg
på detta vis

 


III. Tripoid [aforism]

Det positiva vinner alltid över det negativa,
behövs bara en människa inte majoritet...

 

IV. Vita Vindar [rimvers]

Vi har nog levat ett par gånger tidigare
vi som var färdiga innan vi kom
själar som är vintervindpinade
men också leende som en sommarsång

ibland räcker det att en okänd
visar att de gillar samma sak
då världen syns grå
och alltför trist och rak

What the Amish could do
with some electricity
they're already good
but ideal with some
internet necessities

 


Va. Vitt [yin]

Vita och Bruna Ägg
endast skalet skiljer
liksom vissa är rakade
och anda bär skägg

Choklad vanilj -
Choco vanilla

Vissa bär skägg
och andra är rakade
endast skalet som skiljer
liksom
Vita och Bruna Ägg

 


Vb. Svart [yang]

Du var med mig alltid då jag behövde dig
det var också min katt
du var också en bättre vän än någon varit för mig
Musiken - dag som natt

 

L Patrik W Johansson 

28 Sep, 20, 22-23 Okt 2015




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-12 10:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Intressant läsning...tänkvärt...
2015-11-13

    ej medlem längre
Stark berörande text här, samt bra rimverser!

"Du var med mig alltid då jag behövde dig
det var också min katt
du var också en bättre vän än någon varit för mig
Musiken - dag som natt"
2015-11-12

  Linda CH VIP
Mycket givande att få läsa.
2015-11-12

  Irene Åberg
Hej Patrik*
Underbara Kära Rim Poesi*
Otroligt Kreativt*Kramk
2015-11-12
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP