Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla vill till himlen, men ingen vill dö ... Detsamma gäller analogt vad avser våra sociala och övriga mänskliga behov - men omvänt ... Alla vill ha men ingen vill behöva ge själv för att få ...


Liten fundering i förskingringen ...

... jag har 
kring en återkommande 
observation 
vars åtföljande väckta känsla
inom mig ännu dröjer sig kvar ...

- De allra flesta 
som agiterar för
att vårt välmående
ej får vara avhängigt
relationen till någon annan
än oss själva ...

... är för det mesta
antingen själva
människor som har
eller har haft
tillgång till de förutsättningar
som lägger grunden till
självkänsla, trygghet
och existentiellt välmående,
det vill säga familj,
vänner och övriga sociala nätverk ...

... eller ...

... som med hjälp
de ej längre känns vid
att de fått av någon annan
så som person och individ
kunnat bygga upp det 
som saknats för att de idag
ska kunna känna sig
trygga, välmående med god självkänsla
och inte känner att de behöver någon annan
för att kunna finna sin inre själsliga frid ...

Värt att betänka 
är att människan 
till sin grundläggande natur
är ett socialt djur
vars hela existens 
i grunden förutsätter
inklusion, social trygghet,
kärlek, beröring och närhet
men också alla former av
social kommunikation ...

... vilket svårligen kan tillgodoses
utan att ha någon annan
till vilken man har någon form 
av ömsesidigt beroende relation ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-12 18:35



Bookmark and Share


  Maud Louise
Så sant - varje mening!
2015-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP