Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjära du...


TIDIG MORGON SOMMAREN 1968


Nere på bryggorna där dom sålde nyfångad ål.
Den morgonen, jag var nog bara sex år.
Vinden blåste från Ålands hav.

Solen stod högt fast det var tidig morgon.
Vi skulle köpa nyrökt till frukostbordet.
Alla dofter jag kände, fast jag saknade referens.

Vi for iväg innan dom andra hade vaknat; min far och jag,
två kilometer in till Grisslehamn.

Jag frågade när vi kom till hamnbodarna: Vad är det som luktar?
-Det är nog fisk! Sa far. Tång och salt hav!
Måsarna skränade över hela viken,
tjattrade och flög av och an.
-Nej det andra! Sa jag. Vad är det?




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 278 gånger
Publicerad 2015-11-13 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar