Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röda bilen I - en drömraga

 

Fick besök av musikanter

en var mastreo, två var tanter

mastreon snarkade på sängen

tanterna fick ta refrängen

 

Röda bilen, byggd av lego

var som vanligt lite seg och

svår att starta, men sen gick den

gjorde trygga landsvägsplikten

 

Den fick lyftas ut på vägen

startas och förstoras även

så att båda kunde åka

jag och mammas lilla kråka

 

Vi for efter våra gäster

de bjöd in utan protester

till ett hav av legobitar

stalagmiter, trilobiter

 

Bilen låg nu i en kasse

jag fick visa den för gossen

sedan plötsligt var den borta

jag fick leta, kom till korta

 

Frågade då far och mamma

om de sett den, de sa samma

röda bilen var försvunnen

tjuven ännu inte funnen

 

Tjuven var dock själva mamma

hon försökte förekomma

gossen som nog ville knycka

dock försvann en skärm och lykta

 

Jag fick leta nya bitar

bilen var nu ganska sliten

men vi for till nya trakter

mötte där en småsur rektor

 

Vi fick inte fickparkera

på hans plattsättning av lera

han försökte ge mig kvasten

för att feja under rasten

 

Sopa själv du, gubbe lille

sade jag, som inte ville

gick att söka någon trappa

där vi kanske kunde sjappa

 

 

 

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-15 09:13



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ahö, den brukar alltså vara trögstartad!?! - förstår jag nu retroaktivt...

Drömsk logik hur man kan förebygga någons skurkaktighet genom att själv stjäla?!? Tja, om det blott vore den bilen...

Och så trappa här också - ledde uppenbarligen till fler i del III
2018-03-24

  Anya VIP
Här tänker jag på Lennart Hellsing. Texten är underfundig med bra rytm och rim.
2015-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X