Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Volgograds "Mother Russia"


Moder Ryssland [en anekdot]

~*~

Ryssarna byggde om verandan hos grannen
jag fick en takplåt fäst på villan
de ville inte ha betalning
jag visade sedlarna 2 ggr
men han sa: No - no - no...Gratis
Jag trodde de talade polska eller tjeckiska
men det kan ha varit en slags ryska
alla smarta flyr diktatorn
vilket land det vara må
men det var serbiska
Den äldre sände upp en yngre på garagetaket
med sin lilla stege nådde han halvvägs
upp på villataket med sin Boschskruvmaskin
jag tog stegen och följde med från min egen trädgård
och fick såklart svindel på nedvägen
då jag inte varit uppe sedan ryggskottet för 4 år sedan
men den låter inte längre i vinden
lagningen från ifjol höll men den hade släppt ännu mer
så den borrades med 2 nya större skruvar ovan den
tummen upp från den yngre mannen
tummen upp från mig
en handviftning som hälsning
och ett stort: Thank you

Dagen efter letade jag i frysboxen efter bullar
de två sista påsarna med 9 stycken hembakade
lade dem på stenmurskanten
vid deras stegar
med ett Thank you från den äldre mannen
och ett tummen upp från mig
en minut senare började de äta av dem
trots att de inte hunnit tinat

Även fast det var frustrerande
att de inte pratade varken svenska eller engelska
och jag inga Baltiska språk
så löstes det med vänlighet
och mammas hembakade bullar
och trots att jag, vilket jag kom på senare,
hade haft på mig min Adidas jacka över min
gamla nötta USA-overall

 

L Patrik W Johansson

23 Okt 2015




Fri vers (Prosapoesi) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 772 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2015-11-15 12:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-11-18

    Sefarge VIP
Medmänsklighet
Som tittar fram ur
Vardagens vrår.
Tack för detta fina
Skaldestycke.
:)


2015-11-17

  Thomas Widemark
Trevlig och hoppfull historia!
Människor som är vänliga mot varandra!
2015-11-16

  L Patrik W Johansson VIP
Tackar ja än vilka folkslag så finns det de som ser det positiva

Be well,
LPWJ
2015-11-16

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig text...det kallar jag grannsämja...
2015-11-16

    ej medlem längre
Fin prosa.Titeln får mig att tänka på sisters of mercy,"Mother Russia".
2015-11-15
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP