Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I mellanrummet i tiden när ensamheten får lite för stort utrymme för att man ska kunna känna sinnesfriden ... kan lätt tvivel växa till om vem som är en vän och om den finns någonstans där ute än ...


Vänskap definieras ej ...

... utifrån 
en perfekt balans
mellan
kontaktfrekvens
image
och eller
huruvida man alltid
kommer överens ...

Vänskapen 
definierar 
och bekräftar sig själv
utifrån 
personkemi
tillit
och
i ord och handling
som sammantaget 
tillför positiv energi ...

... även när 
såväl 
kommunikationen
som
situationen
i sig är negativ ...

Men det 
som allra mest
bekräftar vänskapen
som något mer
än blott bara varande en gäst
är ...

- Att oavsett hur lång tid
som går innan man åter
sin vän kontakt med får
så är det när man talas vid
och eller möts
som om man fortsätter samtalet
och kommunikationen
som om det tagit paus
så sent som igår
även om det passerat 
ett antal år ...

Jämväl
det stundom kan
kännas lite svårt
att veta inom
vem som verkligen är ens vän
innan vänskapen 
fått en chans till
att kunna bekräfta sig ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-11-16 16:26



Bookmark and Share


  DominiQueen
Vackre själ, min vän, jag Älskar Dig och Dina ord, Din Äkthet och vilja att gå på djupet, rannsakandes och ärligt.
2015-11-20

  Maud Louise
Så sant du skriver! Det finns situationer i livet då man ser vilka som är de verkliga vännerna, väldigt tydligt.
2015-11-17

  Sofhia Wirström
så sanna rader
om vänskap

2015-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP