Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Polisskola - en drömraga

 

Barnen följde med på kursen

ville inte gå på dagis

fick en egen plats i bussen

tror att den var nästan gratis

 

Kursen var visst för poliser

uppslutningen var enorm men

jag var ändå på nåt vis där

fastän ej i uniformen

 

Jag fick tillhöra en trupp som

skulle diskutera spåren

vi satt mest i ett slags grupprum

i ett hörn av korridoren

 

Kursen varade en vecka

kläderna i röda väskan

tycktes inte vilja räcka

blöjorna tog slut, och läsken

 

Sista kvällen blev det bråttom

hade kvar ett jobb i labbet

men fick duscha snabbt som attan

in i kylskåpet med slabbet

 

Gruppen hade gått i förväg

jag fick ensam promenera

på en dåligt upplyst körväg

mot en nattklubb, Trocadero

 

Ännu iklädd labbets vitrock

solkig, men i discoljuset

hörde jag en glammig streetrock

från det glada nöjeshuset

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-17 07:39



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Håller med Anya; en bunden novell. Kul och annorlunda, ny polisvinkel liksom.
2015-11-17

  Anya VIP
En novell i bunden form... Jaa kanske har du varit polis i ett tidigare liv. Hoppas diktarjaget hade kul på nattklubben...Trocadero.
2015-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X