Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Clownerier - en drömraga

 

Jag for ända bort till Kalmar

för att kolla runt och samla

tunna tyger av muslin

nästan som en tyllgardin

 

Uppå vägen till Kristianstad

fick vi stanna i en hamnstad

hämta upp scenografin

rödmålad och smäckert fin

 

Det fanns pinnar för att klättra

själv var jag smått rädd för detta

röda clownen var en kvinna

hängde knäveck i en pinne

 

Stegen gick till rutschig kana

någonting för cirkusbarna?

clownen sa: dom börjar slåss!

jag höll inte med förstås

 

Två och två kan dom väl åka?

clownen sa: dom börjar bråka

det är min erfarenhet

jag höll inte med om det

 

Lilla dockan som ett våp

låg och skrek uppå ett skåp

ville spy men tappa huvet

skrattade åt hela snurret

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 215 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-18 07:50



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Fina rim som leder genom skog av associationer.
2015-11-18

  Anya VIP
En färgrik berättelse i bunden form, det du är så skicklig på. Gillar cirkusbarna...skulle vilja vara en sådan. Känns så fritt på något vis.
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X