Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några sista vakna funderingar alldeles innan
jag ger mig in i drömmarnas vida riken
för att söka hon den där rätta kvinnan ...



Singel


Du må det bestrida
eller ej
Singelliv
är inget alternativ
för mig

vare sig
tillsammans
eller
var och en för sig

Singelliv och vår
går liksom inte ihop
för mig

Å andra sidan heller ej
med någon annan årstid

Våren bjuder till naturen liv

men mänsklig sinnesfrid
förmår ej skapa verkligt liv
utan kärleken

den äkta
den sanna
den innerligt rara
alldeles underbara

vilken är ömsesidigt besvarad

Den där känslan
vi ömt närmast hjärtat
för evigt vill bevara ...

 

 

©Peter Stjerngrim







Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 446 gånger
Publicerad 2006-04-25 05:05



Bookmark and Share


  Kicki Karlén
Först tyckte jag den verkade sorgsen, men läste igen och kände hoppet mellan raderna. Utmärkt diktat om kärlek och vår...
2006-04-25

  Pulsatilla
Suckar medhållande!
Vackert förmedlat!
2006-04-25

  Helene Månsson
må så vara att man inte kan möta våren utan kärleken....kärleken till sig själv är inte tillräcklig? /Helene
2006-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP