Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Studiedag - en drömraga

 

Visst var det en charmig skola

målningarna var så coola

varmröd vägg och gula stolar

 

Dock var trappan rasad, dålig

ribbstolen var ganska tålig

men för kort och undermålig

 

Pojken klättrade på väggen

jag fick lyfta lilla drägget

och hans kompis, jag tog bägge

 

Stod på lång och stadig stubbe

räckte ungarna åt gubben

han med korta gråhårsstubbet

 

Trots min arbetsskygga lathet

tveksamma vikariatet

fick jag rum på pensionatet

 

Fräscha lakan, blåa ränder

fast min kudde gick visst sönder

det är sånt som bara händer

 

Var dock anmäld bland de sista

och stod inte med på listan

skulle jag då lunchen mista?

 

Väntade i skolsalsdammet

med min surfplatta i famnen

sökte tyda piktogrammet

 

När jag kom till pizzerian

svimma Lennart, jag höll i han

han var yr och blek i nian

 

Ropade på systertanten

som bad Lennart sluta fjanta

yrseln kom sig utav bantning

 

Sedan var det slut på faten

jag fick skrapa sista maten

i en handgjord liten blå skål

som nog fordom var en såsskål

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-20 07:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
Stackars Lennart...ingen snäll skolsköterska....om jag tolkar systertanten rätt. Du är så skicklig på rim.
2015-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X