Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar kring det som händer just nu


Rädsla

Skrev ett meddelande till en kär vän imorse,
det löd: Var rädd om dig.
Varför skrev jag det sådär plötsligt?
Jo en olustig känsla fyllde mig...
när jag läste de senaste nyheterna nu på morgonen.

Vad är det som händer i vårat förut så lugna land?
Var kommer all oro ifrån?
Jag vill inte åka tunnelbana eller pendeltåg,
jag vill inte åka till det stora centrumet för att ta en gofika,
Vill inte åka till IKEA för att handla fler doftljus till mörka kvällar.

Jag är orolig för mina barn, för mina barnbarn
för alla mina nära och kära, och för mina vänner!
Men skall det verkligen vara så här?
Vart tog mitt trygga liv i vägen, och var kom all denna oro ifrån?
Jag tror vi alla vet svaret!




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-20 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP