Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

REGNBÅGE som NORRSKEN guld!

Jag skall skina lysa
men jag blir så matt
trots alla färger jag har
och bär under min hatt
skriks det avundsjukt
till mig så låtsas platt
MEN EJ SVART
EJ HELLER VIT
finns med säger nå´n
och tror, nu åker jag dit...

Men de finns ju
i min bakgrund nu
hur hade folk tänkt sig
att de skulle ha sett mig,
REGNBÅGEN, utan denna
tvåfärgade kuliss... Ta till
en egen färg hade ju direkt
bara blivit en miss.

Och om jag då sträckt och täckt
hela mitt jag på himlapällen...
Men med den *-smällen står ju
redan NORRSKENET för
så det ljusskenet
jag inte alls rör!

Jag håller på min kära båge
jag har ju hört mången gång
att även den slår också
allt med råge!







Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-20 18:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
I det färgrika glans av känslor i just din lilla regnbåge.....
2015-11-23

  Ljusletaren
Jag läser och jag läser om och jag läser om igen. Googlar och blir inte då heller mera klok på vad du som författare har för budskap till oss läsare. Kanske jag är för dum för att förstå? Förklara för mig *tack*

https://sv.wikipedia.org/wiki/Regnb%C3%A5ge

http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/regnbage-1.3891

2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt