Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från jätte till pytte - en drömraga

 

Jag fick sova nära jätten

lite läskigt på nåt sätt men

syrran skulle komma sedan

fast hon var i köket redan

hörde henne nu med mamma

gå omkring i köket, slamra

själv var jag med jätten instängd

datorn var visst inte avstängd

skärmen glimmade i mörkret

fast jag slutat spelförsöket

 

Då kom pappan hem, den glade

hade spelat uti staden

ville äta nu, en pizza

sedan rulla sig en Rizla

sa: i morrn går vi till fältet

till det hippa nöjestältet

vi tar med hela familjen

de kan göra vad de vill sen!

 

Sagt och gjort, jag ringde syrran

karusellerna var dyra

sedan skulle vi väl äta

men då var ett par så mätta

att det bara blev en fika

vi fick sitta bland de rika

jag fick mata minsta damen

fastän hon föll ut ur ramen

i sin barnstol, gammal blöja

munnen liten som en löja

klagade på skumbananen

sökte saft som hon var van med

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 279 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-11-24 08:04



Bookmark and Share


    prima donna
What!!! Jag har precis skrivit en liten dikt på rim till din kalender som har en jätte med!!! Spoky? :)
2015-11-25

  Anya VIP
hahaha du beskriver den minsta damen så bra...munnen som en löja.... Mycket bra fantasi! Impad!
2015-11-25

  i af apa
precis! ur Världens bästa
barnbok...! saxat & klart
ur rim utan fason... : )
2015-11-24

  Jaseph
Grym berättelse på rim. Gillar skarpt. Som klippt och skuren för en barnbok.
2015-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X