Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår i verkligheten


Då orken kommit åter
och solen skänker liv
vill jag vara ute och
njuta av energin

Men mitt i vårens andetag
kom kraften plötsligt av sig
jag står nu stilla inomhus
och bara tittar ut

Vill ut och känna dofterna
av gamla ruttna löv
och finna alla knopparna
till gullviva och tulpan

Jag tänker att jag kanske kan
komma ut en liten stund
imorgon eller nästa dag
eller när lusten faller på

Men snart är våren ett minne blott
och solen gassar varm
höstens löv ligger ännu kvar
jag står inne och tittar ut




Fri vers av Jojo
Läst 330 gånger
Publicerad 2006-04-25 11:35



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Känner igen mig precis; hur våren ( värmen, solen ) pockar på men man bara inte kan ta emot, ta för sig; fast man egentligen inget hellre vill.
När man får ta till alla krafter för att ta sig precis utanom dörren ( i mitt fall till sandlådan på tomten; för minstingens skull ).
Väl fångat !
2006-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo