Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katt och papegoja - en drömraga

 

Pappa väckte mig ur sömnen

just när som jag börjat drömma

sa jag måste vara hungrig

jag blev arg, ja nästan språngvild

 

Katten som förut var svart

hade fått en päls så matt

gråvit, lurvig som ett lamm

under titta plasten fram

katten drog nu av sig fällen

reste sig helt själv i stället

gick på två ben som en flicka

kunde bocka, le och nicka

 

Fann i hörnet jättens byxor

kopparröda, kanske tyska

slängde dem i mormorssängen

hon fick ändå rum att svänga

 

I ett hörn av stora salen

stod en fågelbur, helt galen

alla dörrarna var öppna

fåglarna i frihet släppta

men de dröjde ändå kvar

skönheten var underbar

papegojor, kolibrier

duvor i en sällsynt frihet

 

Ja, sa Fröken, språkets frihet

bygger upp demokratier

hon förkastade en mening

som var skriven av en telning

"röda blommor skjuter svarta"

sade att ni måste fatta

vi vill fred och inte krig

gick sedan med stora kliv

över golvet för att visa

kroppsspråket och undervisa

om vår liberala grund

jo, den var väl ganska sund

men ändå så amerikansk

man fick inte vara svag

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-11-27 08:22



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Gillar drömmen, man följer den och den har en mening!
2015-11-28

  Magdalena Eriksson VIP
drömsöm rosenestygn och lappkast
stjälkstygn några stycken och så plötsligt raksöm!
2015-11-27

  Gunwale VIP
Du drömde väl bara att du blev väckt! Jag undrar om den där Fröken skulle godkänt: "starka blommor skjuter svaga"? Plastkatten är nog ofarlig för de fria fåglarna, i alla fall!
2015-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X