Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amatörälskare, älskarinnor; själar på jakt

(många önskar i natten, många
som aldrig blev vi,
många hoppas bli värmda,
mången blev aldrig fri)
 
 
*********'
 
 
Mörkerstämning; ljusa
lågor, ypperlig
för kärlekskranka
amatörälskare, älskarinnor;
själar på jakt
 
och ja, ”livet är underbart
då underlivet är
bart”, vi har
levt, trott och avgudat
 
men vilsna själar vandrar
fortfarande; i mysvrån
är det glest och
 
nordanvinden välter hopp, snö
vittras mot vattnet, blänket, båtar
simmar ännu i det nästanfrusna;
 
vid klubben om hörnet står
människor, köar frusna i
tystnad för värme,
 
dans munmotmun, köar,
i förhoppning om kärlekshetta
(eller ens avdankad
herdestund)

 




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-27 15:02



Bookmark and Share


  Bossepoet från Österbotten
Mycket bra. Men den finns en underliggande ilska eller är det en besvikelse?
2015-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim