Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gång vann jag en dikttävling kallad ”Diktmaraton”, temat var Blå Stunder. Mitt bidrag bestod av fyra dikter, se dem här under. Bild Claude Monet Charing Cross Bridge, fumée dans le brouillard


Snart en sommarnatt, djupblå – så självklart vacker, bara

 

 

 

 

Snart en sommarnatt, djupblå

På verandan bordet
ännu delvis dukat, glas
och vin, ljus på den vita duken
Genom fönsterglasen skymningen

snart en sommarnatt,
djupblå

I det blåa vaknar tiden, vaknar
till en tidlöshet. På stranden dansar
kvinnan, dansar vit
mot det djupblå
dansar, snurrar, virvar,
ler

Farfar tar en klunk av vinet,
i hans sinne
Det hon inte ser

 

Under havets yta minnen

Det blankblåa havets
öppna yta speglar
skär och kobbar;
öar

Lyses upp
av månens milda gulhet
klyvs
av årans lätta tag
Speglar, reflekterar
återger

under havets yta
minnen
av en hädangången själ

 

I livets blå timme (livets skira lust)

I livets blå timme
sagans skimrande trolldom:

Urmänniskans kärlek,
den som brinner
i blodets röda banor,
forsar
i medvetandets lila
utkant

I livets blå timme
molnets rosa lätthet,
vindens
ljusgröna smekning

Livets skira lust

 

Så självklart vacker, bara

Saknaden, oron, den
som driver vidare,
vidare
i farten, i tjusningen, i
de stora sammanhangen
i illusionerna, i tron
i hoppet

alltid där, det
som bultande tar över,
andas; det som
kräver, manar, skyndar

I iskristallernas skörhet
han
som slutat skynda; hon
som slutat sakna. I underisens blåa kyla
harmonin,

så självklart vacker,
bara




Fri vers av Mia Bergenheim
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-11-29 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim