Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATURISTVISA



Hej hopp i vårsolens glans
bland krokus o tullipaner
jag svänger om i en dans
under björkar o astrakaner

Hej hopp över åker o äng
bland sorkar o kaniner
jag rusar i flygande fläng
omkring i mina bottiner

Hej hopp i gläntans ljus
bland fjärilar o duvor
jag lyss till bäckens brus
o hoppar på mosse o tuvor

Hej hopp över stock o sten
bland nässlor löv o rötter
jag springer på snabba ben
o skuttar på lätta fötter

Hej hopp i skogar o snår
bland rävar rådjur o tjäder
jag släpper ut mitt hår
o kastar av mina kläder



Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 468 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2006-04-25 19:09



Bookmark and Share


    steffe struts
Underbar visa! tänker först på ett barn
som skuttar omkring en varm sommardag
men det kan lika gärna vara en vuxen kvinna!

varför begränsa sig? skön text!

stefan
2006-04-27

  DanSan
.


En ELOGE till DIG!!!

Paradnummer blev det här!!!

Allt gott till DIG och de dina!!!

Kan ej bli bättre!!!




.
2006-04-26

    Regina E
Vilken fart och glädje den här dikten sprider! Den sista versen är underbar! En sådan glädje smittar verkligen...
2006-04-26

  Teresia Ridell
Riktigt naturskönt...
Sprudlande energi i din fina "målning" !
2006-04-26

  Arte
jag blir så glad :)
2006-04-26

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Nu har Evert Taubes "Nudistpolka" fått svår konkurrens! Ja visst är det härligt att gå naken i skogen. Redan som liten spjärnade jag emot då jag skulle kläs på. Än i dag ogillar jag kläder.

Lite försiktig måste man dock vara. Så fort solen visar sig rusar man ut på backen och sveper upp badrocken som den värste blottare. Solen! Solen! Det är vår! Joddeladijoddeladijoddeladihiüüüüü!!!!!!!!! Och sedan nästa dag: 40 gr. feber. Å host å host å host å host ....Abboticin. Claforan. Tetracyclin. Vibramycin. Mefoxitin.

Et cetera. Et cetera. Et cetera.

Behåll i alla fall bottinerna på! Det är, i skogen, stickor och strån som man kan få i foten!

Kram! Rune.
2006-04-25

  rebecca d
jag hoppar med:-), lätt gjord i denna fartiga dikt, där rytmen förmedlar rörelsen. Härliga lite gammaldags ord: bottiner,astrakaner
2006-04-25

  Daniel_78 VIP
min lilla barrskogsprinsessa måntro ? =)
2006-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg