Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DECEMBER


En tid av mörker
innan snön.
Tid av hutter
och varm
toddy.
Mössa med öronlappar
i den isiga vinden.

En tid av förväntan,
hopp om snö.
Tid till kutter
under varm
filt.
Termokläder, tumvantar
i den klara nattens frost.

En tid när snön är
som ett täcke.
Tid av skutt när
haren rusar över
skaren.
Skidor och pjäxor
på den blåsiga åkern.

Tid när du undrar
innan nyår.
Tid har flytt,
rusat åstad
före
in i nästa års tomma
vita canvas.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 248 gånger
Publicerad 2015-12-01 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar