Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


INNAN SKÖNHETEN DÖR

Där trädan låg tillgänglig i åratal
gnistrade kallaste nattstenar; kallar
inne i hultens snötäckta mörker
innan natten växte all sin frost klar

Åskådar kvarlevorna sänkta ner i blodet.

(Mina intensiva dubbla blickar
skvallrande om tidigare liven,
minnes övertydligaste spåren.)


Följer min längtans omöjliga krav,

Den,
vilken aldrig någonsin omfamnar;
hugger hjärtat som tänktes hårt: Min grav.

Och all min skönhet är nu död, liksom er,
vilken i allt er så förrycker och förtrycker

Saknar mig. Min längtan är botad.
Finner. Sker. Odlad.
Är ny mognad Essens.


Släcker ner mina sårs lidanden
och vaknar, innan skönheten dör, igen.




Fri vers av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-02 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP