Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julhysterin...


Julens budskap

Vassa armbågar i julhandelns stress
påfrestande krav som leder till press
Klappar ska köpas till alla ens kära
såväl långväga släktingar som de helt nära

Det ställs höga förväntningar på ens fantasi
vilket ofta utmärglar vår egen energi
Det ska fejas och skuras i rasande fart
för många kännas det allt annat än underbart

Förr skulle fisken lutas och ljusen stöpas
nu handlar det bara om vad som kan köpas
Vi lever nu alla i en förunderlig tid
julen handlar ej längre om ro och frid

Andemeningen har alltmer försvunnit
vi oroar oss bara för det vi inte hunnit
Ägna istället en tanke åt den som är ensam
så kanske en del av julens budskap når fram




Bunden vers (Rim) av Marica Dahl
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-04 05:54



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Instämmer, nu är det bara stress och press!
2016-01-02

  lillstrumpa
Håller med dig Monica.
Amen för det!
2015-12-05

  Larz Gustafsson VIP
Julens andemening är hednisk och har ingenting med kristen tro att göra.
Ursprunget bestämmer arten.
2015-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Marica Dahl