Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför

 

”It is something wrong

with her head” sa mannen

om en kvinna

 

jag skrattade, uttrycket var

speciellt, inte elakt, bara

beskrivande

 

och vi fortsatte att dricka

kaffe, eller om det var vin

och pratade om annat, om

 

politik, eller religion, men

bara ytligt för vi aktade oss

artigt och porslinets

 

klirrande tycktes öka, och

diskussionerna, skratten; jag

blev kvar i det felaktiga

 

huvudet; tur att det inte var

mitt och sorlet ökade, caféet

kunde ha varit var som helst, vid

 

en boulevard i Paris, aveny i

Tunis, esplanad i New York:

huvudet fortsatte sin galna lek

 

bland bakelserna, quicharna och

apéritifarna; underligt

utanför, annorlunda och

 

nu var det mig jag pratade om för

i alla omständigheter, sammanhang,

platser var jag minst

 

till min nackdel bland abstrakta

formationer, i landskap med

roterande månar;

 

självklara känslor var

inget

för mig




Fri vers (Fri form) av Mia Bergenheim
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-05 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim