Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Packa kappsäck - en drömraga

 

Packade min lilla kappsäck

böcker, papper ack så gladkäckt

anställningsbevis, betyg

och en deckare i smyg

for iväg till nya skolan

trapporna var höga, stora

men kollegerna var softa

två araber i en soffa

ville träffas sen och jamma

fast jag kunde inte stanna

vara borta hela natten

nej, jag måste hem till katten

 

Fick en släng av influensa

syster sa att jag fick vänta

inte smitta ner elever

så jag gick visst mest och drev där

tog en dag ledigt och for

upp till Linköping med mor

 

En bok var visst alltid saknad

den försvann och kom tillbaka

denna bok jag fått av Nisse

hur det skedde kan ej gissas

sedan kom en liten gosse

sade att han hette Bosse

han var kelsjuk, ville klänga

jag lät honom stå och hänga

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-07 07:30



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
YO! Du vet att jag e' avis på de där gangsta-hip-hop-rimmen (jag menar tex softa-soffa, jamma-stanna, gosse-Bosse)...
2015-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X