Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svamlar i dina famnar


Skillnaden mellan att sakna och att längta?
Jag vet inte
Men jag gör något utav det
Och det är ingen ny känsla i sig
Men allting känns nytt nu

Pojkvän
Jag vet inte hur man säger det
Jag har aldrig fått säga det med innebörd
Förrän nu
Och varje gång du säger flickvän
Blir jag generad och gömmer mig

Planerar plötsligt för en vardag med dig
Ett 2016 med dig
Teaterpjäser i januari och konserter i maj
Hur vågar vi?
Det kanske tar slut imorgon
Hur vågar folk?
Det är ju bisarrt egentligen

Är det så romantiskt och rosaskimrande som jag alltid har trott då?
Ja, delvis
Men också helt naturligt
Som om man är född till en relation
Född till närhet dagarna i ända

Ett namn som jag inte sa mer ofta än ibland
Är nu ständigt frekvent på min tunga
Och en människa som jag inte kände
Upptar nu plötsligt all min vakna och sovande tid

Jag hinner ingenting
Men jag är

kär.





Fri vers av Ericafika
Läst 421 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-12-09 11:09



Bookmark and Share


  cerberus
Ja, hur vågar man? Fin text.
2015-12-14

    Rummet
Tycker innebörden bland de sista raderna är så bra ! En människa jag inte kände upptar plötsligt all min tid...man vet aldrig vad som väntar runt hörnet... Grattis får man väl säga till kärleken !!
2015-12-14

  M.Eta
Fint skrivet om förälskelse, ta vara på kärleken!
2015-12-14

  StinaJ VIP
Underbart ! Det är bara att ta för sig av allt det vackra och njuta av varandra i nuet.
2015-12-14

  Linda CH VIP
Dikten beskriver förälskelse så fint! En fullträff!
2015-12-14

  MissLurifix
så vackert! Skört skrivet men så starkt!
2015-12-13

  Amari
Underbar, medryckande, igenkännande text. Insup kärleken så mycket ni kan. Var rädda om den, och känn den växa!
2015-12-11

  ULJO
En fenomenal text
2015-12-10

  Per Drysén
Härligt resonerande, filosoferande text med hög igenkänningsfaktor. Leve kärleken!
2015-12-09

  Robin V
Så himla fint!
2015-12-09

  blått nagellack
Såå fint. Och återigen - tror att det är nästan exakt såhär jag hade formulerat mig själv om det var jag.

"Planerar plötsligt för en vardag med dig
Ett 2016 med dig
Teaterpjäser i januari och konserter i maj
Hur vågar vi?
Det kanske tar slut imorgon
Hur vågar folk?
Det är ju bisarrt egentligen "

Så himla himla fint.
2015-12-09

  Skrammelpop
Finner detta mycket välskrivet. Du är duktig.
2015-12-09

  Alexander Gustafsson
härligt,
men oroa dig inte för mycket om eran framtid. Och våga alltid. Alltid våga...
2015-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Ericafika
Ericafika