Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild Eric Leraillez http://www.e-mage.fi


Raffig tant

Tanten gillar julen visst,
det är ju ett år sen sist,
mycket som ska donas, fejas,
skuras, lagas, fixas, grejas

Sylt ska kokas, kakor bakas,
allt det goda noggrannt smakas
många klappar paketeras
för att sedan bortdoneras

Under granen otaliga paket
(i vilka tanten innehållet vet)
Och hon är alltid lika häpen:
Å, understass, rödblank, näpen!

(det är faktiskt inte viktigt
att presenten inte är på riktigt,
för givetvis är det som så
att tanten själv en klapp ska få)

Då julen tagit slut och nyårsfesten pockar
hon klär sig underskön: Beundran lockar!
(att bära raffset är en fungerande metod
att stärka självförtroendet och samla mod)




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 906 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-13 20:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim